therapie
shop
gezichtsbehandeling

Guasha therapie bij paarden:

Guasha is een schraaptechniek die al meer dan tweeduizend jaar oud is  en in China is ontwikkeld tot een zeer goede therapie welke inzetbaar is bij honderden ziekten / klachten. Deze techniek is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam, die veroorzaakt worden door afvalstoffen en toxines. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en Qi-stroming in het lichaam, twee belangrijke factoren voor een gezond lichaam.
Welke richting, stijl of ras ook, iedereen paardenliefhebber is altijd op zoek naar een goede samenwerking met het paard. Daarbij is de gezondheid en het geestelijk en lichamelijk welzijn van beide partijen van essentieel belang.
Wij gebruiken het paard voor verschillende doeleinden, zoals o.a. voor het rijden. Aangezien een paard hier anatomisch niet voor is gemaakt, is het onze taak om het paard zo goed mogelijk te verzorgen en te ontwikkelen om aan deze wens te kunnen voldoen.
Het lichaam van een paard is, net als bij de mens, onderhevig aan ‘afvalstoffen’ en ‘toxines’, vaak ook veroorzaakt door “trauma’s” van buitenaf, welke tot blokkades kunnen leiden. Blokkades die een verminderde doorstroming van Qi en Bloed met zich meebrengen.


Preventief:
Na de geboorte krijgt het veulen een halster om, gaat mee op de trailer, krijgt “standjes” van zijn moeder en speelt en ravot met andere paarden. Dit alles is natuurlijk erg goed voor de ontwikkeling, maar daarbij lopen ze ook nog wel eens fysieke blokkades op.
Als dit veulen vervolgens als jonge paard ingereden wordt, bestaat er een kans dat onbekende en “onschuldige” blokkades toch een prettige start in de weg kunnen staan.
Ons advies is om een jong paard voor het beleren/aanrijden eerst na te kijken en te behandelen met Guasha om compensatie en stress te voorkomen.


Lichamelijke en mentale ontwikkeling:
Alleen als een paard los is in zijn lijf is, is deze in staat de spieren op een correcte manier te ontwikkelen en te gebruiken. Spieren die stijf of strak zijn zullen zich niet ontwikkelen, want dit kan alleen door aanspanning gecombineerd met ontspanning. Met stijve of strakke spieren gaat een paard compenseren en andere spiergroepen aanspreken als ondersteuning. Oftewel, het domino effect met de daarbij horende symptomen. Neem nu bijvoorbeeld onregelmatigheid. De oorzaak hiervan is vaak niet te vinden in de benen.
Paarden met klachten uiten dit vaak in gedrag. Ze worden zenuwachtig, boos of juist bang. Ze gaan rennen of staken. Meestal zijn deze symptomen terug te leiden naar het lichaam of een combinatie van mentale- en lichamelijke blokkades.
Guasha geeft een betere doorbloeding en een betere Qi-stroming en helpt hierdoor het lichaam te ontspannen. Dit heeft, zoals hierboven beschreven, effect op de ontwikkeling van de spiemassa, maar ook een hele positieve uitwerking op mentaal vlak. Zodra een paard ontspannen is kan er pas gewerkt worden aan een betere verstandshouding.


Guasha en paardensport:
Deze effectieve behandeltechniek helpt paarden sneller te herstellen en te ontwikkelen. Dit is vooral voor wedstrijdpaarden van essentieel belang. Gezond blijven en goede prestaties leveren.
Meer bewegingsvrijheid, minder pijn, betere doorbloeding, stimuleren van de orgaanfuncties, betere prestaties,…..Guasha geeft op veel fronten een zeer goed resultaat.


Guasha – natuurlijke manier van schrapen:
In de praktijk is goed te merken dat ook de ‘probleem paarden’ die boos, chagrijnig en soms zelf gevaarlijk kunnen zijn, zich heel snel helemaal openstellen voor Guasha en er erg door veranderen.  Waarom?  Omdat het een heel natuurlijke manier is om pijnklachten te verminderen. Van nature uit schrapen dieren zich aan bomen, stenen, grond en soms zelfs elkaar.
Guasha is een echte ‘schoonmaak machine’. Het hele lichaam kan worden behandeld en het is een zeer effectieve techniek.
Guasha is geschikt voor alle paarden, jong en oud met of zonder klachten / problemen voor een gezond leven!

Opleiding: Guasha voor mens en paard.
De opleiding “Guasha voor mens en paard”, is een opleiding van anderhalf jaar. Deze bestaat uit vijftien cursusdagen (15 modules). Men kan de opleiding afsluiten met een bewijs van deelname, welke is verbonden aan een theoretische toets tijdens de laatste cursusdag. Tevens bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de examens voor het diploma Guasha bij paarden en/of het diploma Santai Guasha Therapeut (humaan).

De opleiding heeft twee opleidingslokaties: voor guasha bij paarden in Kootwijkerbroek en voor guasha humaan in Amersfoort.


Opleiding: Guasha bij paarden. De opleiding "Guasha bij paarden" bestaat uit zes cursusdagen (6 modules) in Kootwijkerbroek. Deze opleiding vereist een vooropleiding van minimaal module 1 t/m 4 van de humane opleiding tot Santai Guasha therapeut (Geldrop of Zwolle). Opleiding wordt afgesloten met een examendag voor het diploma "Guasha bij paarden".

 

Kennismakingsdag Nederland (Kootwijkerbroek)"Guasha voor mens en paard": 25 november 2017 

Start opleiding "Guasha voor mens en paard": 18 februari 2018

 

 

Copyright Guasha Opleidingen Santai | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden